Založ si blog

Bojkotujúcich hráčov netreba kritizovať za to , že si stoja za svojím názorom

V našich (nielen) hokejových kruhoch stále nedoznela a zrejme ani tak skoro nedoznie kauza okolo víťazstva Igora Nemečka nad Richardom Lintnerom v boji o post šéfa zväzu.  Početná skupina našich hokejistov ( vrátane tých elitných )  stále  bojkotuje reprezentačné akcie , pričom nič nenasvedčuje tomu ,že by sa ľady mali pohnúť.

 

K spomenutému radikálnemu kroku vyše 50 hráčov na čele s Michalom Handzušom   došlo prakticky okamžite po júnových voľbách.

 

Zhruba o dva mesiace po nich sa rozhodlo o obsadení trénerskej a manažérskej pozície.   Generálnym manažérom sa stal Róbert Švehla, zatiaľ čo rolu kouča prijal Zdeno Cíger. Obaja vedeli do čoho idú , očakávania verejnosti o zmene postoja hráčov boli veľké , a to najmä vďaka  Cígerovi  .  Zdeno totiž s mnohými z hráčov ešte hrával a k celým voľbám nemal jednoznačný postoj, čo sa však nedá povedať o Švehlovi , ktorý verejne podporoval Nemečka.

 

Všetko sa však vyriešilo tak, že názor napokon zmenilo iba kvarteto Kukumberg,  Cingel, Marcinko a Sersen, čo prinútilo Cígera konať.  Zaviedol systém jednodňových kempov  , na ktorých začal hráčov   z Tipsport Ligy ( ktorý logicky dostali väčší priestor)  dostávať do svojho herného systému , čo slúži ako poistka v prípade , že by bojkot vydržal až do MS.

Treba povedať, že za tento čin si náš kouč zaslúži pochvalu.  Kým na prvom turnaji v Nemecku ( ktorý bol ešte pred kempami ) to nedopadlo veľmi dobre, na nedávno skončenom Arosa Challenge vo Švajčiarsku náš B-výber príjemne prekvapil a potvrdil ,že plody trénerovej práce sa začínajú prejavovať.

V tejto chvíli je isté jedno –  Cíger urobil vec , ktorá bola v tejto situácii tou najlepšou možnou.  Ukázal tým , že môže byť trénerom , ktorý sa ani v tomto rozbúrenom mori neutopí a dokáže vhodne reagovať na ťažké situácie, čo je veľký prísľub do budúcna.

 

Pochvalu si zaslúžia aj samotní hráči , ktorí  na Arosa Cupe urobili solídnymi , bojovnými výkonmi dobrý výsledok, vďaka čomu ich teraz hokejová verejnosť obdivuje a chváli.

 

Ako reakcia na kvalitný výkon nášho B-čka na tomto turnaji však prišli aj ohlasy , ktoré sú typicky slovenské. Okamžite sa totiž začalo opovrhovať bojkotujúcimi hráčmi , hovoriť o tom ,aké sú to primadony , priestor dostali aj porovnávania ich a súčasných výsledkov na týchto turnajoch , ktoré vyzneli v prospech Cígerovcov.

Áno , fakt je , že až na prvú sezónu pod Vujtekom sme v posledných rokoch na týchto turnajoch  neexcelovali ,no na porovnávania je aj tak priskoro.

 

Horšie sú však spomínané reči štýlu ,že naši bojkotujúci hráči odmietajú reprezentáciu a preto si ju nevážia a pod.

Hokejová verejnosť im bola krátko po voľbách naklonená a podporovala aj ich bojkot a vzopretie sa staronovému vedeniu.

A teraz , keď sa začína dariť tým druhým, sa nimi opovrhuje, a to len preto ,že nezmenili svoj názor.

Otázka znie , prečo by ho mali zmeniť?  Zmenilo sa  niečo? 

No v tom ohľade, kvôli ktorému bojkot vznikol , isto nie. Dohady o dohode s Nemečkom padli po tom ,čo dal šéf zväzu návrh, ale so samozrejmými medzerami ,ktoré nebolo možné prijať.

No a činy ako navrhnutie Šatana za GM Európy na SP  boli iba typickým taktickým ťahom , ktorý ale názor rozumného človeka zmeniť nemohol.

 

Žijeme v demokracii, v ktorej má každý právo na svoj názor .  Hokejisti ho od volieb majú taký ako väčšina z hokejovej verejnosti , či už osobnostnej ale aj diváckej.  To ,že ho kvôli tomu ,že nevidia žiadne zmeny , nezmenili nie je zneucťovaním reprezentácie , neúctou k fanúšikom ale len normálnou reakciou na to , čo sa (ne) deje.

 

Tak sa nad tým všetkým poriadne zamyslime a nekritizujme ich.  Lebo ustupovanie za každú cenu nie je cesta k zlepšeniu. Tou  je dohoda . Ale do nej musia úprimne chcieť ísť obe strany . A to sa zatiaľ nedeje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doma kritizovaní, v Európe úspešní

16.12.2018

Spartak Trnava má za sebou úspešné účinkovanie v pohárovej Európe. Slovenský majster sa dostal až do skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorej nebol iba do počtu. Na svoje konto si pripísal 7 bodov, v ére samostatnosti sa žiadnemu nášmu klubu nepodarilo získať viac. Momentálna situácia v Trnave je všetkým dobre známa. V klube po 25 rokoch skončil majiteľ [...]

Nepoučiteľný talent, ktorého je veľká škoda

23.11.2018

Aktuálne najčastejšie sa skloňujúce meno slovenského športovca je Vladimír Weiss. Na rozdiel od Petra Sagana či Mateja Tótha však nie je spomínané vďaka úspechom. Syn bývalého reprezentačného trénera na seba už po niekoľkýkrát upozornil spôsobom, ktorý potvrdzuje, že čo sa týka kontroverzií, je medzi slovenskými športovcami lídrom. O tom, čo sa stalo, už [...]

Najlepšie a najhoršie možnosti pre Slovensko v kvalifikácii ME 2020

21.11.2018

Ako všetci vieme, slovenská futbalová reprezentácia v pondelok podľahla Česku a tým pádom v Lige národov zostúpila o divíziu nižšie. Pre zverencov Pavla Hapala to navyše znamená aj to, že do kvalifikácie o ME 2020 budú nasadzovaní až z tretieho koša. S istotou tak budú čeliť dvom papierovo silnejším súperom. V tomto článku si pozrieme, aké zloženie skupiny [...]

al-Džazíra

Netanjahuova vláda schválila ukončenie činnosti televízie Al-Džazíra v Izraeli

05.05.2024 12:54

atiaľ nie je jasné, kedy zákaz nadobudne platnosť a či je trvalý alebo dočasný.

Štefan Harabin

Glück, Migaľ, Plaváková a Čaučík sa nestotožňujú s Harabinom v súdnej rade. Danko áno

05.05.2024 12:42, aktualizované: 13:10

Migaľ podotkol, že ak by SNS trvala na tomto kandidátovi, v Hlase si k tomu budú musieť sadnúť.

Väzenie / Väznica / Cela /

Najviac väzňov v SR malo dokončené len úplné základné vzdelanie

05.05.2024 12:13

Celkovo sa v slovenských ústavoch k 31. decembru 2023 nachádzalo 8 305 odsúdených osôb a 1 419 obvinených osôb.

EU Dollar Euro Parity Explainer

Lídri susedných štátov svoje sľuby o eure nesplnili. Kedy Slováci prestanú platiť korunou, forintom a zlotým?

05.05.2024 11:27

Politici v Česku, Poľsku a Maďarsku mali ambiciózne plány s prijatím spoločnej európskej meny. Zostalo pri kvetnatých rečiach. Ako to vyzerá teraz?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 103883x
Priemerná čítanosť článkov: 2078x

Autor blogu

Kategórie