Založ si blog

Dôležité víťazstvo je na svete , no s výkričníkom

Slovenská hokejová 20-tka vstúpila do 40. turnaja tejto vekovej kategórie víťazne.  Bielorusov , svojich kľúčových súperov v boji o štvrťfinále zdolala 4:2 , čím si do ďalších bojov vytvorila solídnu pozíciu.  Poďme sa bližšie pozrieť na to , ako to na ľade pre Slovákov slávnej Hartwal Arény vyzeralo.

 

V prvom rade treba povedať , že Bielorusi nás dnes poriadne potrápili ,čo však nie je  žiadnym prekvapením , keďže dnes už slabého súpera niet  , pričom tímy ako Bielorusko sa zaň nemôžu považovať ani náhodou.   Napriek tomu ani náš výkon nebol zďaleka ideálny.

 

Útok aktívny , no neefektívny

 

Pozitívom  určite je  , že zverenci Ernesta Bokroša boli počas celého zápasu aktívni v ofenzíve. Hlavne v úvodných 10 minútach a potom aj v 3.tretine sme vysokým forčekovaním znepríjemňovali súperovi rozohrávku , zbierali odrazené puky a solídne sa pohybovali. Problémom ale bolo ,  že vytvorené šance sme nepremieňali, čím sa potvrdili Bokrošove slová o obavách v oblasti efektivity. Tú musíme mať v zápasoch proti favoritom určite väčšiu.

A to nielen pri samotnom zakončení , ale aj pri prechode pred bránu .  V úseku hry od prvého inkasovaného gólu do záveru druhej tretiny sme totiž mali územnú prevahu, no v útoku sme si veci komplikovali a pôsobili ťažkopádnym dojmom. Aj keď v hre dominovali spomínané úseky so šancami, mali by sme sa z týchto ťažkopádnych minút poučiť ,  eliminovať ich a ofenzívu si nekomplikovať.

Obrana má určite na viac

 

Z môjho pohľadu to dnes ružové nebolo , čo sa týka našej obrany .Tá  nespolupracovala  práve najlepšie , čo sa ukázalo pri oboch góloch súpera, pri ktorých zostal Adam Húska v roli štatistu , ktorý už nemôže takmer nič spraviť.  Aj napriek tomu ,že určite nie som ( a nechcem sa na to ani hrať J ) odborník v oblasti systému obrannej hry , musím skonštatovať, že v defenzíve  musia vládnuť väčší pokoj a istota, ako tomu bolo dnes.

Súperovi sme v niektorých momentoch dali až príliš veľa priestoru , čo však plynulo aj z ďalšej veci , ktorá dnes nebola ideálna.

 

 

 

 

Agresivita v súbojoch musí byť väčšia

 

Ide o agresivitu v osobných súbojoch. Táto činnosť dnes bola na našej strane asi najhoršia vôbec.  Smerom dopredu sme síce vedeli praktizovať vysoký forčeking , no celkovo sme súperovi dávali viac priestoru a času , ako by mal mať.  To sa v prípade snahy o úspech proti zvyšnej trojici , ktorú máme v skupine , musí zmeniť.

 

 

 

Celkový dojem z nášho úvodného vystúpenia určite nie je najhorší, veď sme vyhrali , ukázali pozitívne veci , no tréneri aj hráči určite vedia  ,že v hre sa vyskytlo aj  dosť zlého a že celkovo máme na viac  .  Ak sa zo spomínaných negatív poučíme a nadviažeme na to dobré , máme na to , aby sme favoritov potrápili.  Držím palce chlapci !

 

 

 

 

 

 

Doma kritizovaní, v Európe úspešní

16.12.2018

Spartak Trnava má za sebou úspešné účinkovanie v pohárovej Európe. Slovenský majster sa dostal až do skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorej nebol iba do počtu. Na svoje konto si pripísal 7 bodov, v ére samostatnosti sa žiadnemu nášmu klubu nepodarilo získať viac. Momentálna situácia v Trnave je všetkým dobre známa. V klube po 25 rokoch skončil majiteľ [...]

Nepoučiteľný talent, ktorého je veľká škoda

23.11.2018

Aktuálne najčastejšie sa skloňujúce meno slovenského športovca je Vladimír Weiss. Na rozdiel od Petra Sagana či Mateja Tótha však nie je spomínané vďaka úspechom. Syn bývalého reprezentačného trénera na seba už po niekoľkýkrát upozornil spôsobom, ktorý potvrdzuje, že čo sa týka kontroverzií, je medzi slovenskými športovcami lídrom. O tom, čo sa stalo, už [...]

Najlepšie a najhoršie možnosti pre Slovensko v kvalifikácii ME 2020

21.11.2018

Ako všetci vieme, slovenská futbalová reprezentácia v pondelok podľahla Česku a tým pádom v Lige národov zostúpila o divíziu nižšie. Pre zverencov Pavla Hapala to navyše znamená aj to, že do kvalifikácie o ME 2020 budú nasadzovaní až z tretieho koša. S istotou tak budú čeliť dvom papierovo silnejším súperom. V tomto článku si pozrieme, aké zloženie skupiny [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 103734x
Priemerná čítanosť článkov: 2075x

Autor blogu

Kategórie