Založ si blog

5 možností pre Real Madrid, ako nahradiť Cristiana Ronalda

To, čo by sa prednedávnom zdalo ako nereálna špekulácia, sa dnes stalo realitou. Cristiano Ronaldo po 9 rokoch opustil Real Madrid, ktorý vymenil za turínsky Juventus.  Na 99 % je tak jasné, že Biely balet bude počas tohto prestupového obdobia hľadať náhradu.  A to nie hocijakú. Na pozíciu 5-násobného držiteľa zlatej lopty zrejme bude musieť prísť jedna z hviezd súčasného futbalu. V tomto článku sa pozrieme na 5  mien, ktoré najviac prichádzajú do úvahy ako potenciálna náhrada za hviezdneho Portugalca.

 

  1. Antoine Griezmann

Počas 4 rokov v Atleticu Madrid sa 27-ročný Francúz vypracoval do pozície jedného z najžiadanejších mien na futbalovom trhu. Ofenzívny univerzál, ktorý je navyše dostatočne gólový,  bol svojho času blízko k prestupu do Manchesteru United, o ktorom sa dokonca hovorilo ako o hotovej veci. Po skončení minulej klubovej sezóny však „Griezie“ vyhlásil, že naďalej bude pokračovať v drese „Los Colchoneros“.  Vtedy síce ešte nikto netušil o Ronaldovom prestupe, no presun elitného hráča do tímu veľkého mestského rivala sa javí ako príliš komplikovaný, keďže by si ním rozhneval prakticky celý Madrid.

Pravdepodobnosť prestupu do Realu: 10%

 

4.Neymar

Po minuloročnom rekordnom prestupe do Paríža sa v druhej časti sezóny začali ozývať hlasy o Neymarovej nespokojnosti . Otázne je, čo je na nich skutočne pravdy.  Real síce patrí medzi najbohatšie kluby na svete, ťažko však povedať, ako by sa k tejto možnosti postavili katarskí vlastníci PSG.. Herne by sa brazílsky technik na pozíciu CR7 hodil, pochybovať netreba ani o jeho kvalitách. Najväčším problémom je však Neymarova minulosť v barcelonskom drese- s prijatím od hráčov by problémy zrejme neboli, pri fanúšikoch by to však bolo kritickejšie. Samotný hráč by sa týmto prestupom navyše stal nepriateľom číslo 1 pre všetkých Kataláncov.

Pravdepodobnosť prestup do Realu: 40%

 

3.Harry Kane

O najlepšieho strelca prebiehajúcich MS mal Real údajne eminentný záujem už počas zimy, kde ho bol podľa medializovaných informácii ochotný vymeniť (až) za trio Benzema, Bale,Modrič!  Na rozdiel od Griezmana a Neymara by „Hurricane“ nemal problém s fanúšikmi, nebol by však priamou náhradou za Ronalda, keďže nehrá na krídle, ale hrote útoku. Súčasný „hroťák Realu“ Karim Benzema je však za svoje výkony v poslednom období často kritizovaný a keďže Madridčania   majú na obsadenie krídel solídne možnosti aj zo súčasného kádra, prichádzala by do úvahy aj základná 11-tka s Kaneom  na pozícii 9tky.  V hre sú však stále aj pravdepodobnejšie možnosti.

Pravdepodobnosť prestupu do  Realu:  50%

 

  1. Kylian Mbappé

Stále len 19-ročný mladík je už v tomto  veku superhviezdou, čo momentálne potvrdzuje aj fantastickými výkonmi na MS. Mbappému nechýbajú besková rýchlosť, brilantná technika, ani silný súboj 1 na 1. Kylian by navyše  po prípadnom prestupe nemusel čeliť výčitkám ako niektoré predtým spomínané mená. Podobne ako pri Neymarovi sa však ako kritický bod ukazuje možný postoj PSG, aj Mbappé totiž odohral v jeho drese len jednu sezónu. Parížania po nej stále čakajú na vytúžený úspech v LM, a tak by posilňovali jej suveréna len veľmi neradi.  Alternatíva Mbappého ale ostáva ako jedna z najreálnejších.

Pravdepodobnosť prestupu do Realu: 75%

 

  1. Eden Hazard

Podľa môjho názoru sa ako najreálnejšia náhrada za Ronalda javí kapitán belgickej reprezentácie.  Hazard je v ideálnom futbalovom veku ( 27 rokov) a podľa výkonov na prebiehajúcich MS aj v životnej forme. V Madride mali o odchovanca Lille záujem už v minulosti, no nikdy na to nebola taká vhodná príležitosť ako teraz.  Prestup z Chelsea by nemal vyvolať  nenávistné reakcie, keďže medzi týmito klubmi nevládne žiadna špeciálna rivalita. Súčasný Hazardov zamestnávateľ síce istotne nie je chudobný klub, no jeho finančná sila nedosahuje parametre PSG, a ani Realu. Inak povedané, ak sa Real dohodne s hráčom a jeho agentom na platových podmienkach, bude takmer určite schopný ho vykúpiť zo Stamford Bridge.

Pravdepodobnosť prestupu do Realu: 90%

Doma kritizovaní, v Európe úspešní

16.12.2018

Spartak Trnava má za sebou úspešné účinkovanie v pohárovej Európe. Slovenský majster sa dostal až do skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorej nebol iba do počtu. Na svoje konto si pripísal 7 bodov, v ére samostatnosti sa žiadnemu nášmu klubu nepodarilo získať viac. Momentálna situácia v Trnave je všetkým dobre známa. V klube po 25 rokoch skončil majiteľ [...]

Nepoučiteľný talent, ktorého je veľká škoda

23.11.2018

Aktuálne najčastejšie sa skloňujúce meno slovenského športovca je Vladimír Weiss. Na rozdiel od Petra Sagana či Mateja Tótha však nie je spomínané vďaka úspechom. Syn bývalého reprezentačného trénera na seba už po niekoľkýkrát upozornil spôsobom, ktorý potvrdzuje, že čo sa týka kontroverzií, je medzi slovenskými športovcami lídrom. O tom, čo sa stalo, už [...]

Najlepšie a najhoršie možnosti pre Slovensko v kvalifikácii ME 2020

21.11.2018

Ako všetci vieme, slovenská futbalová reprezentácia v pondelok podľahla Česku a tým pádom v Lige národov zostúpila o divíziu nižšie. Pre zverencov Pavla Hapala to navyše znamená aj to, že do kvalifikácie o ME 2020 budú nasadzovaní až z tretieho koša. S istotou tak budú čeliť dvom papierovo silnejším súperom. V tomto článku si pozrieme, aké zloženie skupiny [...]

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 103741x
Priemerná čítanosť článkov: 2075x

Autor blogu

Kategórie