Založ si blog

Najprv trikrát meraj. . .

Od minuloročných volieb prezidenta zväzu sa náš hokej zmieta v dozvukoch z nich. Okamžite po nich sa začal bojkot širokej škály reprezentantov, ktorý bol ukončený až na konci roka.

Osobnosti sa svojimi názormi stavali , tak ako je to v politike, buď na jednu alebo druhú stranu, veľa neutrálnych ľudí nebolo.

Jedným z tých , ktorý v zásade nepodporoval ani jedného z kandidátov , bol legendárny Žigmund Pálfy.  V týchto dňoch však prišlo niečo nečakané. Generálny manažér nášho olympijského tímu sa blysol rozhovorom , v ktorom (ne) priamo , ale jasne kritizoval Richarda Lintnera.  Citrónov Pro-Hokej vraj podľa neho nevyužíva možnosť , pričom mu krachujú kluby.

Asi netreba dodávať, ktorý klub tým myslel . Je úplne normálne , že takému úspešnému hokejistovi , ako bol Pálfy prekáža , keď sa v jeho materskom klube, ktorý za jeho čias patril k slovenskej špičke, deje, to čo teraz.  Skalica síce nie je veľké mesto, no  na najužšiu  hokejovú mapu rozhodne patrí , a tak je jej terajšia situácia o to smutnejšia.

V súčasnom športe sú však rozhodujúce financie, a keď sú problémy s nimi, ťažko sa niečo robí, o čom sa presvedčilo už množstvo  klubov v rôznych krajinách a rôznych športoch.

 

Naša liga príchodom Lintnera dostala veľkú nádej na zlepšenie a to vo viacerých oblastiach. Tou hlavnou však nebola herná stránka. Niežeby v nej nebolo  čo zlepšovať , no marketing a transparentnosť klubov potrebovali zmenu ešte viac.

Nebolo  predsa v poriadku  , že hráči bežne nedostávali výplaty načas , že kluby z roka na rok len tak-tak prežívali ,pričom to všetko sa považovalo za už normálny stav.

Richard vstúpil do diania sympaticky potvrdzujúc svoj potenciál , no spomínané problémy sa nedajú zmeniť zo dňa na deň. Práve naopak , ich riešenie si vyžaduje tvrdú , prekážkami vyplnenú prácu , ktorá si vyžaduje trpezlivosť , dôveru a odolnosť. A dôležité je ,aby na túto cestu nastúpili aj samotné kluby.

A to Skalica jednoduchým , chlapským priznaním sa k problémom aj urobila. Nie, nejdem tu teraz vychvaľovať skalických funkcionárov, ktorý logicky majú na súčasnom stave svojho klubu podiel viny.  Chcem však povedať to , že podobné problémy  sa  v minulých rokoch vyskytli aj v iných kluboch , pričom krok typu toho zo Skalice ( možno aj vplyvom iného vedenia súťaže a dôvery v neho ) neprišiel.

 

Transparentná cesta je potrebná , no nie jednoduchá. Skalica na ňu nastúpila , čo je prvá , no sľubná lastovička.  Ukazuje sa tým ,že dôvera klubov v Lintnera vzrastá , čo je to najdôležitejšie, keďže bez nej to jednoducho nepôjde.

Logicky však prichádzajú  aj samotné prekážky. A to napríklad také , ako sú vyjadrenia Pálfyho . Človek , ktorý v oblasti spomínanej ligovej problematiky nerobí , by sa do nej miešať nemal , prípadne by si mal všetko dôkladne uvedomiť . A až potom vytiahnuť takéto unáhlené „pravdy“.

Doma kritizovaní, v Európe úspešní

16.12.2018

Spartak Trnava má za sebou úspešné účinkovanie v pohárovej Európe. Slovenský majster sa dostal až do skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorej nebol iba do počtu. Na svoje konto si pripísal 7 bodov, v ére samostatnosti sa žiadnemu nášmu klubu nepodarilo získať viac. Momentálna situácia v Trnave je všetkým dobre známa. V klube po 25 rokoch skončil majiteľ [...]

Nepoučiteľný talent, ktorého je veľká škoda

23.11.2018

Aktuálne najčastejšie sa skloňujúce meno slovenského športovca je Vladimír Weiss. Na rozdiel od Petra Sagana či Mateja Tótha však nie je spomínané vďaka úspechom. Syn bývalého reprezentačného trénera na seba už po niekoľkýkrát upozornil spôsobom, ktorý potvrdzuje, že čo sa týka kontroverzií, je medzi slovenskými športovcami lídrom. O tom, čo sa stalo, už [...]

Najlepšie a najhoršie možnosti pre Slovensko v kvalifikácii ME 2020

21.11.2018

Ako všetci vieme, slovenská futbalová reprezentácia v pondelok podľahla Česku a tým pádom v Lige národov zostúpila o divíziu nižšie. Pre zverencov Pavla Hapala to navyše znamená aj to, že do kvalifikácie o ME 2020 budú nasadzovaní až z tretieho koša. S istotou tak budú čeliť dvom papierovo silnejším súperom. V tomto článku si pozrieme, aké zloženie skupiny [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 07:38

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 103735x
Priemerná čítanosť článkov: 2075x

Autor blogu

Kategórie