Založ si blog

Vysoká prehra je zaslúžená, rozdiel bol obrovský

Rovnako ako pred dvoma rokmi sa aj  tentokrát účinkovanie slovenskej hokejovej 20-tky na MS tejto vekovej kategórie skončilo vo štvrťfinále po 6-gólovej prehre so Švédskom.  O tom , že favorizované „Tri korunky“ nenechali nič na náhodu svedčí najmä pomer striel 55:17 v ich prospech.

 

 

Švédski hráči síce boli favoritmi , ich víťazstvo sa čakalo , no s takýmto výsledkom a hlavne tým , čo sa na ľade dialo spokojní byť určite nemôžeme.

 

 

Švédska moderna

 

Začnime však hodnotením toho ,čo predviedlo Švédsko .Víťazi A-skupiny síce v podobe našich ( bohužiaľ) nemali extra kvalitného súpera , no ich herný prejav bol aj tak ukážkový . Smerom dopredu produkovali rýchlu , variabilnú hru , ktorú aktívne podporovali aj obrancovia, čo im útočníci „vracali“ skvelým forčekingom .  Výsledkom toho bolo ,že  Švédi pôsobili ako celoplošne vyspelé mužstvo , s množstvom skvelých individualít , avšak pracujúcich v prospech tímu.

 

Slovenská ustráchanosť

 

Áno Švédi odohrali jeden skvelý zápas, no k výsledku prispelo aj niečo iné –slabý slovenský výkon. Zverenci Ernesta Bokroša počas celého zápasu zaostávali vo všetkých herných činnostiach a favoritovou pozíciou vôbec neotriasli.

 

Áno , hrať so Švédmi otvorený hokej a snažiť sa ich prestrieľať by bolo zbabelé , no výkon úspešného mužstva vychádzajúceho z defenzívy vyzerá rozhodne inak.

Ak chcete uspieť proti  súperovi kalibra toho dnešného musíte byť v osobných súbojoch ( zdravo) agresívny a ukázať mu , že nič nebude mať zadarmo.

V tomto ohľade sme na potrebnej úrovni nehrali ani smerom dozadu  , no najviac sme  prepadli pri forčekingu .   Ani za nepriaznivého ( a ešte hrateľného stavu) 0:2 sme ho nevytiahli , kvôli čomu sme sa nemali ako dostávať k puku a súper mohol zápas ešte viac ovládať .

 

 

 

 

O tom , či je Švédska výhra zaslúžená niet pochýb , o tom , akú kvalitu mal výkon hráčov v žltých dresoch takisto nie.  Slováci však favoritovi pozíciu svojím ustráchaným a nekvalitných výkonom až príliš uľahčili .  Z výkonu , ktorý dnes podali sa každopádne  treba veľmi poučiť.

Doma kritizovaní, v Európe úspešní

16.12.2018

Spartak Trnava má za sebou úspešné účinkovanie v pohárovej Európe. Slovenský majster sa dostal až do skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorej nebol iba do počtu. Na svoje konto si pripísal 7 bodov, v ére samostatnosti sa žiadnemu nášmu klubu nepodarilo získať viac. Momentálna situácia v Trnave je všetkým dobre známa. V klube po 25 rokoch skončil majiteľ [...]

Nepoučiteľný talent, ktorého je veľká škoda

23.11.2018

Aktuálne najčastejšie sa skloňujúce meno slovenského športovca je Vladimír Weiss. Na rozdiel od Petra Sagana či Mateja Tótha však nie je spomínané vďaka úspechom. Syn bývalého reprezentačného trénera na seba už po niekoľkýkrát upozornil spôsobom, ktorý potvrdzuje, že čo sa týka kontroverzií, je medzi slovenskými športovcami lídrom. O tom, čo sa stalo, už [...]

Najlepšie a najhoršie možnosti pre Slovensko v kvalifikácii ME 2020

21.11.2018

Ako všetci vieme, slovenská futbalová reprezentácia v pondelok podľahla Česku a tým pádom v Lige národov zostúpila o divíziu nižšie. Pre zverencov Pavla Hapala to navyše znamená aj to, že do kvalifikácie o ME 2020 budú nasadzovaní až z tretieho koša. S istotou tak budú čeliť dvom papierovo silnejším súperom. V tomto článku si pozrieme, aké zloženie skupiny [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 103733x
Priemerná čítanosť článkov: 2075x

Autor blogu

Kategórie