Založ si blog

Samotný Miškolc by Tipsport Lige možno neuškodil , lenže . . .

V slovenskej hokejovej verejnosti v posledných dňoch zarezonovala správa o snahe zahraničného tímu stať sa členom našej Tipsport Ligy.  Postupne vysvitlo , že ide o maďarský Miškolc , víťaza poslednej sezóny maďarsko-rumunskej MOL-Ligy ( vo finále porazil Nové Zámky ) , ktorý ju zatiaľ vedie aj v tomto ročníku.  Spoločne s menom sa začalo hovoriť aj o tom , že v prípade vstupu do súťaže by do nej  vložil 1 000 000 eur.

 

Na rad sa tak samozrejme dostávajú  otázky , akým spôsobom by príchod tohto tímu našu ligu ovplyvnil. A to je to najkľúčovejšie , pretože ťahať tu niekoho , kto by jej nepomohol ,samozrejme nemá zmysel.

 

V prvom rade treba povedať,  že už pri vyslovení toho , že by v našej lige hral maďarský či poľský tím , naskakuje husia koža .  Dôvod je jasný- oproti týmto krajinám sme boli v hokeji  lepší nielen po reprezentačnej ,ale aj v tomto prípade dôležitej  ligovej zložke.  Príchod niekoho takého  sa teda nejaví ako niečo lákavé , čo by malo pomôcť k napredovaniu našej , po hernej stránke nie až tak zlej (ako sa všade hovorí ) ligy.

 

Pravdou je však aj to  , že po finančnej a materiálnej stránke lepší oproti klubom z týchto krajín v globále  určite nie sme.  A financie sú v dnešnom športe veľmi dôležité. A ak je Miškolc ochotný dať do našej ligy spomínaný milión , zrejme je na tom tak ,že si môže dovoliť hrať v lige s kádrom , ktorý by jej úroveň aj reálne zvýšil.

Kanaďania , či Američania 3 . či 4. sledu  spolu s niekoľkými Slovákmi ( nejakými by sa Miškolc rozhodne posilnil ) by naším tímom mohli typickým agresívnym štýlom narobiť poriadne problémy, tempo zápasov by navyše určite šlo hore.

 

Negatíva by nebolo treba hľadať ani z hľadiska logistiky cestovania.  Najďalej by to do Miškolca mala Skalica , lenže ani pre ňu by nešlo o dlhšie cestovanie, ako keby hrala baráž napríklad  s Bardejovom.  A to netreba zabudnúť na to, že zápasy Miškolca proti Košiciam  by dostali prívlastok derby,  oceliari by dokonca dostali najbližšieho súpera odkedy v lige hrala Spišská Nová Ves.

 

Spomenutým pozitívam však samozrejme spoločnosť robia aj ich opaky.

 

 

 

Asi najväčšou hrozbou , ktorá dosť prekrýva pozitíva je  ,že príchod  Miškolca by mohol naštartovať internacionalizáciu našej ligy. Šancu dostať sa do  nej  by vycítili aj slabšie kluby , a stav , že by sa z nej vytvorila nová MOL-liga, je asi tým posledným , čo teraz potrebuje.

A pravdepodobnosť takéhoto pokračovania by v prípade príchode Miškolca bola dosť vysoká. Chceme preto v štádiu reštartu našej najvyššej súťaže niečo takéto riskovať ???

 

 

Napriek poslednému zásadnému negatívu sa dá povedať ,že v otázke vstupu do Miškolcu sú pre a proti tak vyrovnané , že v prípade rokovaní čaká na tých povolaných naozaj ťažká skúška.

 

Zostáva len veriť, že ju po prehodnotení všetkých argumentov  vyriešia tak aby to pomohlo našej lige. Lebo to je základ.

 

 

Doma kritizovaní, v Európe úspešní

16.12.2018

Spartak Trnava má za sebou úspešné účinkovanie v pohárovej Európe. Slovenský majster sa dostal až do skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorej nebol iba do počtu. Na svoje konto si pripísal 7 bodov, v ére samostatnosti sa žiadnemu nášmu klubu nepodarilo získať viac. Momentálna situácia v Trnave je všetkým dobre známa. V klube po 25 rokoch skončil majiteľ [...]

Nepoučiteľný talent, ktorého je veľká škoda

23.11.2018

Aktuálne najčastejšie sa skloňujúce meno slovenského športovca je Vladimír Weiss. Na rozdiel od Petra Sagana či Mateja Tótha však nie je spomínané vďaka úspechom. Syn bývalého reprezentačného trénera na seba už po niekoľkýkrát upozornil spôsobom, ktorý potvrdzuje, že čo sa týka kontroverzií, je medzi slovenskými športovcami lídrom. O tom, čo sa stalo, už [...]

Najlepšie a najhoršie možnosti pre Slovensko v kvalifikácii ME 2020

21.11.2018

Ako všetci vieme, slovenská futbalová reprezentácia v pondelok podľahla Česku a tým pádom v Lige národov zostúpila o divíziu nižšie. Pre zverencov Pavla Hapala to navyše znamená aj to, že do kvalifikácie o ME 2020 budú nasadzovaní až z tretieho koša. S istotou tak budú čeliť dvom papierovo silnejším súperom. V tomto článku si pozrieme, aké zloženie skupiny [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 103750x
Priemerná čítanosť článkov: 2075x

Autor blogu

Kategórie