Keď sa pretrhne nepriepustná väzba, alebo odchod Stümpela z Nitry

11. februára 2016, Samuel Brecko, Nezaradené

Ak by sa niekto ešte nedávno pýtal na to ,kde Jozef Stümpel ukončí svoju bohatú kariéru , odpoveď by bola jasne nitrianska .  Hokejový život je však nevyspytateľný a tak  jeden z najlepších centrov v histórii nášho hokeja končí pod Zoborom v čase , keď bude ešte v kariére pokračovať.

Kde tomu tak bude , sa síce ešte nevie ( aj keď veľmi aktívny je L. Mikuláš) , no známa vec je jedna- Jozefa k tomuto nečakanému kroku primäli nezhody s koučom Antonínom Stavjaňom. To ako dlho pretrvávali je otázne . Podľa Stavjaňu Stümpel problémy nikdy priamo nedefinoval , aj v  nespokojnom hodnotení minulej sezóny povedal ,že vinu na vypadnutí v semifinále nesú rovnako všetci.

 

Hlavným problémom   zrejme bola  táto sezóna, v ktorej skúsený center nehral vplyvom viacerých okolností takú rolu ako  v tých  minulých .

Už v lete klub opustil jeden z dvoch najdvornejších zakončovateľov Stümpelových  prihrávok Román Tománek, pričom počas ročníka sa v Nitre rozlúčili aj s druhým – Lukášom Novákom.  Výsledkom bolo oveľa menej bodov pre Jozefa, ale aj jeho prepad v rámci formácii v nitrianskom mužstve.  Spoluhráčov s ktorými by mu to šlo , tak ako s predošlými , nenašiel , navyše lídrami sa stali iní  na čele s útokom  Laliberté -Blackwater-Slovák

 

Napriek tomu sa niečo takéto nečakalo.  Majster sveta z roku 2002 bol právom symbolom nitrianskeho klubu a ako slávneho rodáka si ho veľmi vážili aj skvelí fanúšikovia Corgoňov. Ako zareagujú teraz, po pretrhnutí silnej väzby, je otázne.

Ďalšia vec je atmosféra v samotnom mužstve a vplyv tohto rozchodu  na nitrianske počínanie si v play-off. Ak sa týmto ťahom malo uvoľniť napätie , tak v poriadku. Istou pravdou  je však to , že Nitrania  stratili lídra, ktorý aj napriek nie ideálnej forme vzbudzoval prirodzený rešpekt a minimálne z hľadiska vodcovstva tímu bol naozaj užitočný.

 

Dosť však špekulácii a prognóz , všetko ukážu najbližšie týždne.  Jedno sa však spochybniť nedá. Bez osobnosti typu Stümpela  to bude (bez ohľadu na všetky okolnosti)   iné , ako s ňou  .  A s tým sa bude musieť Nitra, hlavne z psychického hľadiska, vyrovnať.