Pod Lintnerom to ide správnym smerom, All Star Víkend to len potvrdil

27. januára 2016, Samuel Brecko, Nezaradené

To , čo sme doteraz poznali hlavne vďaka NHL ,či v poslednej dobe aj KHL , sme zažili aj  u nás doma.  Svoju slovenskú premiéru mal populárny ALL-Star víkend v Nitre.  Zápasy hviezd doplnené o súťaže zručností začínajú potvrdzovať slová o zatraktívnení našej ligy, na ktorom jej šéf Richard Lintner pracuje naozaj tvrdo  a efektívne.

 

Keď  bývalý neúspešný kandidát na prezidenta hokejového zväzu Richard Lintner prijal ponuku na šéfa Tipsport Ligy, množstvo jeho fanúšikov, vrátane mňa sa potešilo.

Populárny „Citrón“síce týmto krokom  viac-menej naznačil , že na potencionálne predčasné  voľby hokejového prezidenta ( ktoré sa neskôr stali realitou) čakať nemieni, čo však neprekáža , keďže sa pustil do posúvania jednej z troch kľúčových sfér hokeja ( okrem reprezentácie a mládeže) – domácej súťaže.  Súťaže , ktorá nie je až taká zlá , ako sa všade hovorí , no hlavne v ohľade marketingu a fungovania jednotlivých klubov  má obrovské rezervy a nedostatky. A najlepším liekom na ne je práve transparentná moderná , férová práca , na ktorú ťažko nájsť lepšieho človeka než Lintnera.

 

Svoje spomínané  atribúty a potenciál začal Richard od začiatku prejavovať viacerými krokmi . Okrem nového názvu, loga , sloganu zaujal najmä zmenou v posledných rokoch už nudného barážového systému .  Pre tímy z najvyššej súťaže vždy úspešné série s víťazom prvej ligy budú nahradené prelínacou 12-kolovou súťažou prvých dvoch tímov prvej ligy a posledných dvoch z Tipsport Ligy, vďaka ktorej sa postupová šanca  v posledných rokoch znevýhodnených prvoligových celkom zvýši . Pri pohľade na skvelé výkony a kádre Nových Zámkov a Bardejova to dáva celkom reálnu šancu na obmenu v našej lige, ktorá by kvôli dlhému súčasnému zloženiu bola už potrebná.

Imidžu ligy pomáha aj pokračovanie v projektoch ako Zlatá Prilba, či účasť samotného prezidenta vo vysielacích štúdiach , keďže jeho príznačný  humor je  vítaným spestrením prenosov.

 

S postupom času sa začalo hovoriť aj o ďalších atraktívnych novinkách , ako ALL-Star či Winter Classic. Kým v  súvislosti s druhou menovaným podujatím sa už naznačilo ,že ho v budúcnosti budeme mať, to prvé už máme čerstvo za sebou.

 

Miniturnaj hviezdnych tímov a súťaže zručností zabávali divákov v Nitre, pravdepodobne  najhokejovejšom mieste ,v ktorom sa v súčasnosti naša liga hrá.  Skvelá atmosféra bola tak samozrejmosťou , samotný program sa takisto vydaril . Hráči predviedli momenty, ktoré v zápasoch len tak neuvidíme a aj keď na prvky ako Omarkov horiaci nájazd či Radulovov brankársky výkon táto akcia u nás ešte nedozrela ,  ukázala , že potenciál má. Dúfajme , že bude využitý tak ako ten Lintnerov.

 

Nech si kto chce, myslí čo chce  , Tipsport Liga sa pod svojim súčasným šéfom uberá naozaj správnym smerom, nedávna akcia v Nitre je toho dôkazom . Držme Richardovi palce , nech v tejto práci pokračuje. Toto je cesta vpred.