Dôležité víťazstvo je na svete , no s výkričníkom

27. decembra 2015, Samuel Brecko, Nezaradené

Slovenská hokejová 20-tka vstúpila do 40. turnaja tejto vekovej kategórie víťazne.  Bielorusov , svojich kľúčových súperov v boji o štvrťfinále zdolala 4:2 , čím si do ďalších bojov vytvorila solídnu pozíciu.  Poďme sa bližšie pozrieť na to , ako to na ľade pre Slovákov slávnej Hartwal Arény vyzeralo.

 

V prvom rade treba povedať , že Bielorusi nás dnes poriadne potrápili ,čo však nie je  žiadnym prekvapením , keďže dnes už slabého súpera niet  , pričom tímy ako Bielorusko sa zaň nemôžu považovať ani náhodou.   Napriek tomu ani náš výkon nebol zďaleka ideálny.

 

Útok aktívny , no neefektívny

 

Pozitívom  určite je  , že zverenci Ernesta Bokroša boli počas celého zápasu aktívni v ofenzíve. Hlavne v úvodných 10 minútach a potom aj v 3.tretine sme vysokým forčekovaním znepríjemňovali súperovi rozohrávku , zbierali odrazené puky a solídne sa pohybovali. Problémom ale bolo ,  že vytvorené šance sme nepremieňali, čím sa potvrdili Bokrošove slová o obavách v oblasti efektivity. Tú musíme mať v zápasoch proti favoritom určite väčšiu.

A to nielen pri samotnom zakončení , ale aj pri prechode pred bránu .  V úseku hry od prvého inkasovaného gólu do záveru druhej tretiny sme totiž mali územnú prevahu, no v útoku sme si veci komplikovali a pôsobili ťažkopádnym dojmom. Aj keď v hre dominovali spomínané úseky so šancami, mali by sme sa z týchto ťažkopádnych minút poučiť ,  eliminovať ich a ofenzívu si nekomplikovať.

Obrana má určite na viac

 

Z môjho pohľadu to dnes ružové nebolo , čo sa týka našej obrany .Tá  nespolupracovala  práve najlepšie , čo sa ukázalo pri oboch góloch súpera, pri ktorých zostal Adam Húska v roli štatistu , ktorý už nemôže takmer nič spraviť.  Aj napriek tomu ,že určite nie som ( a nechcem sa na to ani hrať J ) odborník v oblasti systému obrannej hry , musím skonštatovať, že v defenzíve  musia vládnuť väčší pokoj a istota, ako tomu bolo dnes.

Súperovi sme v niektorých momentoch dali až príliš veľa priestoru , čo však plynulo aj z ďalšej veci , ktorá dnes nebola ideálna.

 

 

 

 

Agresivita v súbojoch musí byť väčšia

 

Ide o agresivitu v osobných súbojoch. Táto činnosť dnes bola na našej strane asi najhoršia vôbec.  Smerom dopredu sme síce vedeli praktizovať vysoký forčeking , no celkovo sme súperovi dávali viac priestoru a času , ako by mal mať.  To sa v prípade snahy o úspech proti zvyšnej trojici , ktorú máme v skupine , musí zmeniť.

 

 

 

Celkový dojem z nášho úvodného vystúpenia určite nie je najhorší, veď sme vyhrali , ukázali pozitívne veci , no tréneri aj hráči určite vedia  ,že v hre sa vyskytlo aj  dosť zlého a že celkovo máme na viac  .  Ak sa zo spomínaných negatív poučíme a nadviažeme na to dobré , máme na to , aby sme favoritov potrápili.  Držím palce chlapci !