Založ si blog

Detva a play-off? Zrejme neskorý, no sympatický a nádejný progres

Hokejisti Detvy majú momentálne najlepšiu formu v Tisportlige. Nováčik ťahá šnúru piatich triumfov, počas ktorej stratil len jediný bod. Aké sú dôvody vzostupu donedávna fackovacieho panáka? Majú pod Poľanou reálnu šancu dohnať veľkú stratu z prvej polovice sezóny a postúpiť do vyraďovačky?

Postup v rovine teórie

Zverenci  (autora výroku o 12-tich hráčoch:) ) Pavla Igríniho strácajú z dna tabuľky na poslednú postupovú pozíciu do play-off 14 bodov, od predposledného Liptovského Mikuláša ich delí 9 bodov.

Keďže v zvyšnom priebehu ligy sa hrá ešte o 27 bodov, matematicky aj teoreticky šanca Detvy stále žije. Z reálneho hľadiska by ale musela na preskočenie Nových Zámkov partia okolo kapitána Jozefa Sládoka vyhrať prakticky všetky zápasy.  A to je pri vyrovnanosti našej najvyššej súťaže veľmi málo pravdepodobné. Veď ani tímom z čela tabuľky sa v tejto sezóne nepodarilo ťahať šnúru 14-tich triumfov po sebe. Dá sa tak povedať, že postup „Medveďov“ do play-off by sa rovnal zázraku.

Vhodné zmeny

Ak by sme sa mali pozrieť na výkonnostný a výsledkový vzostup Detvy, kľúčovým slovom by bola stabilizácia.   Mužstvo tvorené z pár domácich hráčov a väčšiny tzv. „pozberancov“ dokázalo oddeliť zrno od pliev, dať podobe tímu vhodnú tvár a doplniť ho hráčmi, ktorí sa osvedčili ako skutočné posily. 

 Či už je to famózny brankár Matt Hackett alebo známy bitkár Martin Belluš, ktorého 8 bodov v posledných 5 zápasoch ukazuje, že okrem fyzickej hry má v sebe aj hokejové kvality zodpovedajúce  Tisportlige.  Stabilnými oporami mužstva sú aj hráči ako Ščurko, Murček, Videlka, Milý či  Sládok .

Spočiatku sa zlepšenie kvôli nezvládnutým detailom a chýbam premietalo len do tesných prehier a vyrovnanejších priebehov zápasov, no posledné výsledky jasne naznačili, že mužstvo získalo na sebavedomí a naučilo sa vyhrávať.

Potenciál aj záväzok do budúcna

 Bez ohľadu na to, či mu to bude alebo nebude stačiť na spomínaný zázrak, je jedno isté. V malom stredoslovenskom mestečku sa zbavili nálepky tímu, ktorý je v lige len do počtu. V súčasnej forme dokáže Detva zobrať body každému a zamotať tak situáciu na rôznych póloch tabuľky. Pred týždňom sa o tom presvedčila Banská Bystrica. Ani najbližší súperi- Trenčín a Košice, už nebudú brať cestu pod Poľanu ako výlet. Pre atraktivitu a zaujímavosť ligy je to len dobré.

Nováčikovia v rôznych životných oblastiach sa často popália. Je len na nich, či sa z toho poučia a svoje chyby zoberú ako prostriedok na zlepšenie. V Detve to momentálne dokážu a to či z cesty neodbočia, je len na nich.

Doma kritizovaní, v Európe úspešní

16.12.2018

Spartak Trnava má za sebou úspešné účinkovanie v pohárovej Európe. Slovenský majster sa dostal až do skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorej nebol iba do počtu. Na svoje konto si pripísal 7 bodov, v ére samostatnosti sa žiadnemu nášmu klubu nepodarilo získať viac. Momentálna situácia v Trnave je všetkým dobre známa. V klube po 25 rokoch skončil majiteľ [...]

Nepoučiteľný talent, ktorého je veľká škoda

23.11.2018

Aktuálne najčastejšie sa skloňujúce meno slovenského športovca je Vladimír Weiss. Na rozdiel od Petra Sagana či Mateja Tótha však nie je spomínané vďaka úspechom. Syn bývalého reprezentačného trénera na seba už po niekoľkýkrát upozornil spôsobom, ktorý potvrdzuje, že čo sa týka kontroverzií, je medzi slovenskými športovcami lídrom. O tom, čo sa stalo, už [...]

Najlepšie a najhoršie možnosti pre Slovensko v kvalifikácii ME 2020

21.11.2018

Ako všetci vieme, slovenská futbalová reprezentácia v pondelok podľahla Česku a tým pádom v Lige národov zostúpila o divíziu nižšie. Pre zverencov Pavla Hapala to navyše znamená aj to, že do kvalifikácie o ME 2020 budú nasadzovaní až z tretieho koša. S istotou tak budú čeliť dvom papierovo silnejším súperom. V tomto článku si pozrieme, aké zloženie skupiny [...]

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 103657x
Priemerná čítanosť článkov: 2073x

Autor blogu

Kategórie