Založ si blog

Sto rokov za opicami alebo na ligovom hokeji?

Asi každý hokejový fanúšik zaregistroval incidenty v závere včerajšieho šlágra medzi  trenčianskou Duklou a Košicami. Dnes sa dokonca vedenie Oceliarov rozhodlo napísať oficiálnu sťažnosť voči nielen poslednému zápasu, ale celkovo  rozhodnutiu arbitrov v tejto sezóne. V tomto článku sa však chcem prioritne venovať niečomu inému.

A to k prepojeniu medzi tribúnami a ľadom. Na túto tému som napísal blog aj nedávno, no v inej súvislosti.  Na štadiónoch totiž nejde len o klubizmus, ale samozrejme aj o bezpečnosť a určitú úroveň. Iba v prípade progresu,  čo sa týchto stránok týka, sa dá posúvať ďalej aj celkovo.

Včerajší zápas v Trenčíne bol po celý čas vypätý. To je v poriadku. Zápasy rivalov a tabuľkových susedov by mali mať náboj, šťavu  a svoj príbeh.  Keď sa to spojí s hernou kvalitou a dostatočným nasadením, vznikne z toho kvalitné hokejové predstavenie.  Tak tomu bolo aj včera.   Problém ale spočíva v tom, že na trenčianskom zimáku sa  udiali aj veci, ktoré na štadióny rozhodne nepatria a ktoré treba rázne riešiť.   Pri vylúčení domáceho Starostu v závere zápasu diváci zahádzali ľad aj košickú lavičku rôznymi predmetmi.  Hosťujúceho asistenta Romana Šimíčka navyše obliali pivom.

Nech už je zápas akokoľvek vypätý a dôležitý,  podobné situácie sa stávať nesmú.  Čakať zmenu od ľudí na štýl, že by sa každý stal dostatočne kultúrnym a inteligentným a na ľad nič nehodil, by bolo naivné.  To je prakticky nemožné.  Možné je ale  vyriešiť to profesionálnymi krokmi, ktoré tomu zamedzia.                                                                                                                                                                                     V tomto článku nechcem obhajovať Košice, keďže mi ide o princíp problému. Steel Aréna je však jediným ligovým štadiónom , ktorý navštevujem a tak prirodzene viem, ako to tam funguje.  Už pri vstupe na štadión vás poriadne skontrolujú, pričom na svoje miesta sa s vecami z bufetu nedostanete.  Žiadne pivo tak lietať na striedačku nemôže.  Aj keď veľa incidentov som v Steelke nezažil, som presvedčený, že v podobe či už usporiadateľov, alebo aj polície je pripravená rýchla reakcia.  Možno aj preto sa v dramatickom závere veľmi nervózneho zápasu Košíc s Banskou Bystricou spred vyše mesiaca okrem nadávok z tribúny nič nestalo.

Podľa môjho názoru patrí oblievanie pivom  na úroveň poslednej cenovej skupiny.  Zároveň si však myslím, že je to ľahko kontrolovateľné. Nejde o žiaden nevyriešiteľný rébus. Preto dúfam, že sa včerajšok premietne do istých sankcií. A tie budú viesť k profesionálnym riešeniam klubov pri organizácii zápasov.  Perspektívne sa posúvajúcu ligu si predsa nemôžeme nechať kaziť podobnými hlúposťami:).

Doma kritizovaní, v Európe úspešní

16.12.2018

Spartak Trnava má za sebou úspešné účinkovanie v pohárovej Európe. Slovenský majster sa dostal až do skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorej nebol iba do počtu. Na svoje konto si pripísal 7 bodov, v ére samostatnosti sa žiadnemu nášmu klubu nepodarilo získať viac. Momentálna situácia v Trnave je všetkým dobre známa. V klube po 25 rokoch skončil majiteľ [...]

Nepoučiteľný talent, ktorého je veľká škoda

23.11.2018

Aktuálne najčastejšie sa skloňujúce meno slovenského športovca je Vladimír Weiss. Na rozdiel od Petra Sagana či Mateja Tótha však nie je spomínané vďaka úspechom. Syn bývalého reprezentačného trénera na seba už po niekoľkýkrát upozornil spôsobom, ktorý potvrdzuje, že čo sa týka kontroverzií, je medzi slovenskými športovcami lídrom. O tom, čo sa stalo, už [...]

Najlepšie a najhoršie možnosti pre Slovensko v kvalifikácii ME 2020

21.11.2018

Ako všetci vieme, slovenská futbalová reprezentácia v pondelok podľahla Česku a tým pádom v Lige národov zostúpila o divíziu nižšie. Pre zverencov Pavla Hapala to navyše znamená aj to, že do kvalifikácie o ME 2020 budú nasadzovaní až z tretieho koša. S istotou tak budú čeliť dvom papierovo silnejším súperom. V tomto článku si pozrieme, aké zloženie skupiny [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 103655x
Priemerná čítanosť článkov: 2073x

Autor blogu

Kategórie