Založ si blog

Senzačne, no zaslúžene

 

Včerajšie islandské víťazstvo nad Anglickom je jednou z najväčších, ak nie najväčšou senzáciou tohto futbalového roka. Veľký triumf malej ostrovnej krajiny sa však nezrodil šťastím, ale po výkone , ktorým favorita predčila.

 

Napriek solídnym islandským výsledkom v poslednom období ako aj na samotnom turnaji sa čakal relatívne hladký postup Anglicka.  Po rýchlom Rooneyho góle to aj na niečo takéto vyzeralo, lenže realita bola napokon iná.  Islanďania skóre rýchlo vyrovnali a aj otočili,  no a svoju pozíciu si už výbornou hrou ustrážili.

 

Moderná obrana

Pri bránení sú Islanďania dôslední a kvalitní počas celého priebehu turnaja, lenže včera svoju defenzívu posunuli ešte na vyšší level. Všetci hráči boli okrem už tradičných zbraní, bojovnosti a nasadenia , vybavení aj taktickou a organizačnou vyspelosťou. Hráči v modrých dresoch svojho súpera pri každom pokuse o prienik  do šestnástky umne vytláčali , čím Albionu znemožnili vytvoriť tlak. Výsledkom tejto práce bol fakt, že brankár Halldorson mal počas celého zápasu možno jeden ťažší zákrok.

 

Úderný útok

Gólov síce zverenci Larsa Lagerbacka dali už  v skupine relatívne dosť, lenže ich prechod z defenzívy bol častokrát , najmä v dueli proti Portugalcom , založený na odkopávaní lôpt , z ktorých niektoré odovzdane prešli dopredu a ďalšie takpovediac na tribúnu. Proti Angličanom však dokázal kvalifikačný premožiteľ Česka či Holandska loptu aj občasne podržať, alebo sa ľahkou, no presnou a účinnou kombináciou prepracovať dopredu. V konečnom účtovaní tak mal Joe Hart viac práce ako Halldorson.

 

 

Bezkrvný Albion

Po síce , čo do víťazstva, nulovo hodnotnom , ale herne nádejnom výkone proti našim sa zdalo , že anglická kvalita graduje a tím môže prekvapiť aj najväčších favoritov. V zápase proti druhému tímu F-skupiny sa však partia okolo Roonyeho len hľadala. Nie, rozhodne tým nemienim nemienim negovať predošlé riadky o skvelom výkone outsidera, keďže k vypadnutiu Albionu prispel veľkou mierou, no svoj , tiež nemalý podiel mala na včerajšom  výsledku aj spomínaná letargia nášho nedávneho súpera. Žiadne rýchle nábehy krajných hráčov ( najmä obrancov) ,žiaden systém, nízka bojovnosť, sterilnosť. Jednoducho fakty, ktoré v kombinácii s islandskou hrou robia výsledok úplne zaslúženým.

 

 

Nádherná rozprávka malej krajiny tak pokračuje aj naďalej. Bez ohľadu na výsledok štvrťfinálového zápolenia s domácim Francúzskom( v ktorom tiež nie sú bez šance)  sú   Islanďania  veľkým oživením a najväčším objavom turnaja, ktorého atraktivita je vďaka nim len zväčšená.

 

 

Doma kritizovaní, v Európe úspešní

16.12.2018

Spartak Trnava má za sebou úspešné účinkovanie v pohárovej Európe. Slovenský majster sa dostal až do skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorej nebol iba do počtu. Na svoje konto si pripísal 7 bodov, v ére samostatnosti sa žiadnemu nášmu klubu nepodarilo získať viac. Momentálna situácia v Trnave je všetkým dobre známa. V klube po 25 rokoch skončil majiteľ [...]

Nepoučiteľný talent, ktorého je veľká škoda

23.11.2018

Aktuálne najčastejšie sa skloňujúce meno slovenského športovca je Vladimír Weiss. Na rozdiel od Petra Sagana či Mateja Tótha však nie je spomínané vďaka úspechom. Syn bývalého reprezentačného trénera na seba už po niekoľkýkrát upozornil spôsobom, ktorý potvrdzuje, že čo sa týka kontroverzií, je medzi slovenskými športovcami lídrom. O tom, čo sa stalo, už [...]

Najlepšie a najhoršie možnosti pre Slovensko v kvalifikácii ME 2020

21.11.2018

Ako všetci vieme, slovenská futbalová reprezentácia v pondelok podľahla Česku a tým pádom v Lige národov zostúpila o divíziu nižšie. Pre zverencov Pavla Hapala to navyše znamená aj to, že do kvalifikácie o ME 2020 budú nasadzovaní až z tretieho koša. S istotou tak budú čeliť dvom papierovo silnejším súperom. V tomto článku si pozrieme, aké zloženie skupiny [...]

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 103525x
Priemerná čítanosť článkov: 2071x

Autor blogu

Kategórie