Založ si blog

Ronaldo musí zmeniť správanie, inak najlepší nikdy nebude

O Cristianovi Ronaldovi opäť hovorí celý ( nielen) futbalový svet.  Vlnu diskusií však tentoraz populárny CR7 nespustil vďaka skvelým výkonom, ale jednému veľmi zaujímavému vyjadreniu po prehre s mestským rivalom Atleticom . Podľa rodáka z Madeiry by Real v prípade, ak by každý hral ako on, pohodlne viedol ligu.

Útočný klenot bieleho baletu svoje vyjadrenie neskôr ešte , zjavne vedomý si toho, čo vypustil, doplnil tým, že spomenutým výrokom nenarážal na výkonnosť, ale časté zranenia lídrov Realu , ktorých ostatní hráči nevedia potrebne nahradiť.

 

Ako to všetko Ronaldo myslel, vie naozaj len on sám, no jedno je pravdivé tak , či tak. Portugalčan opäť potvrdil svoje vysoké ego a to ,že neskromné , či diskutabilne iných opovrhujúce vyjadrenia mu nie sú cudzie.

 

Áno, výkony Realu nie sú napriek vítanej trénerskej zmene ideálne, no nezdary treba v (hlavne) kolektívnom športe riešiť súkromne a vzájomne. Len tak sa totiž upevní ( prípadne ak už  ju mužstvo nadobudlo, tak aj potvrdí) psychická sila a súdržnosť tímu , ktorá je niekedy ešte dôležitejšia než samotná herná  kvalita jednotlivcov.

Inak povedané, ak je tím aj dobre zložený , zohratý, no po stránke „partie“ na tom nie je ideálne, nedosiahne to , čo by mohol .  A to už v obrovskej konkurencii , aká dnes vládne,  súdržnejší súperi využijú.

 

Vezmime si takú Barcelonu. Messi nie je o nič menšia hviezda ako jeho veľký rival, no podobné výroky , ani egoistické správanie , či maniere od neho nevidíme. Menšie problémy , ktoré mal Leo  pred asi 3 rokmi s tým ,ktorých spoluhráčov ako rešpektuje, boli iba výnimkou, ktorá sa v správaní úradujúceho víťaza Zlatej lopty vyskytne iba zriedka.

Psychická pohoda lídra La Ligy je veľká nielen vďaka výkonom , ale aj súdržnosti tímu, na ktorej má najväčšia hviezda vždy svoj podiel.

 

Ten je v  prípade Messiho teda určite pozitívny, no v tom Ronaldovom určite nie. A to sa posledným vyjadrením len potvrdilo. Ukázalo sa ,že nie nadarmo sa pri porovnávaní týchto dvoch najväčších es súčasného futbalu , ako najväčší rozdiel uvádza osobnostný prejav ako taký.

Ak ho Ronaldo nezmení, Real( resp. všeobecne tím v ktorom hrá)  bude mať stále pred súpermi manko  v podobe súdržnosti tímu ( ktorá sa na výkonoch určite prejaví)  , navyše brzdená bude aj samotná hviezda, keďže minimálne v tejto oblasti bude dominovať stále Messi.

 

Populárny CR7 je úspechom doslova posadnutý, vždy chce byť najlepší. V prípade , že túto ambicióznosť prenesie aj do správania, bude to veľký krok vpred nielen pre Real , ale aj pre neho.

 

 

Doma kritizovaní, v Európe úspešní

16.12.2018

Spartak Trnava má za sebou úspešné účinkovanie v pohárovej Európe. Slovenský majster sa dostal až do skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorej nebol iba do počtu. Na svoje konto si pripísal 7 bodov, v ére samostatnosti sa žiadnemu nášmu klubu nepodarilo získať viac. Momentálna situácia v Trnave je všetkým dobre známa. V klube po 25 rokoch skončil majiteľ [...]

Nepoučiteľný talent, ktorého je veľká škoda

23.11.2018

Aktuálne najčastejšie sa skloňujúce meno slovenského športovca je Vladimír Weiss. Na rozdiel od Petra Sagana či Mateja Tótha však nie je spomínané vďaka úspechom. Syn bývalého reprezentačného trénera na seba už po niekoľkýkrát upozornil spôsobom, ktorý potvrdzuje, že čo sa týka kontroverzií, je medzi slovenskými športovcami lídrom. O tom, čo sa stalo, už [...]

Najlepšie a najhoršie možnosti pre Slovensko v kvalifikácii ME 2020

21.11.2018

Ako všetci vieme, slovenská futbalová reprezentácia v pondelok podľahla Česku a tým pádom v Lige národov zostúpila o divíziu nižšie. Pre zverencov Pavla Hapala to navyše znamená aj to, že do kvalifikácie o ME 2020 budú nasadzovaní až z tretieho koša. S istotou tak budú čeliť dvom papierovo silnejším súperom. V tomto článku si pozrieme, aké zloženie skupiny [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 103529x
Priemerná čítanosť článkov: 2071x

Autor blogu

Kategórie