Založ si blog

Keď sa pretrhne nepriepustná väzba, alebo odchod Stümpela z Nitry

Ak by sa niekto ešte nedávno pýtal na to ,kde Jozef Stümpel ukončí svoju bohatú kariéru , odpoveď by bola jasne nitrianska .  Hokejový život je však nevyspytateľný a tak  jeden z najlepších centrov v histórii nášho hokeja končí pod Zoborom v čase , keď bude ešte v kariére pokračovať.

Kde tomu tak bude , sa síce ešte nevie ( aj keď veľmi aktívny je L. Mikuláš) , no známa vec je jedna- Jozefa k tomuto nečakanému kroku primäli nezhody s koučom Antonínom Stavjaňom. To ako dlho pretrvávali je otázne . Podľa Stavjaňu Stümpel problémy nikdy priamo nedefinoval , aj v  nespokojnom hodnotení minulej sezóny povedal ,že vinu na vypadnutí v semifinále nesú rovnako všetci.

 

Hlavným problémom   zrejme bola  táto sezóna, v ktorej skúsený center nehral vplyvom viacerých okolností takú rolu ako  v tých  minulých .

Už v lete klub opustil jeden z dvoch najdvornejších zakončovateľov Stümpelových  prihrávok Román Tománek, pričom počas ročníka sa v Nitre rozlúčili aj s druhým – Lukášom Novákom.  Výsledkom bolo oveľa menej bodov pre Jozefa, ale aj jeho prepad v rámci formácii v nitrianskom mužstve.  Spoluhráčov s ktorými by mu to šlo , tak ako s predošlými , nenašiel , navyše lídrami sa stali iní  na čele s útokom  Laliberté -Blackwater-Slovák

 

Napriek tomu sa niečo takéto nečakalo.  Majster sveta z roku 2002 bol právom symbolom nitrianskeho klubu a ako slávneho rodáka si ho veľmi vážili aj skvelí fanúšikovia Corgoňov. Ako zareagujú teraz, po pretrhnutí silnej väzby, je otázne.

Ďalšia vec je atmosféra v samotnom mužstve a vplyv tohto rozchodu  na nitrianske počínanie si v play-off. Ak sa týmto ťahom malo uvoľniť napätie , tak v poriadku. Istou pravdou  je však to , že Nitrania  stratili lídra, ktorý aj napriek nie ideálnej forme vzbudzoval prirodzený rešpekt a minimálne z hľadiska vodcovstva tímu bol naozaj užitočný.

 

Dosť však špekulácii a prognóz , všetko ukážu najbližšie týždne.  Jedno sa však spochybniť nedá. Bez osobnosti typu Stümpela  to bude (bez ohľadu na všetky okolnosti)   iné , ako s ňou  .  A s tým sa bude musieť Nitra, hlavne z psychického hľadiska, vyrovnať.

Doma kritizovaní, v Európe úspešní

16.12.2018

Spartak Trnava má za sebou úspešné účinkovanie v pohárovej Európe. Slovenský majster sa dostal až do skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorej nebol iba do počtu. Na svoje konto si pripísal 7 bodov, v ére samostatnosti sa žiadnemu nášmu klubu nepodarilo získať viac. Momentálna situácia v Trnave je všetkým dobre známa. V klube po 25 rokoch skončil majiteľ [...]

Nepoučiteľný talent, ktorého je veľká škoda

23.11.2018

Aktuálne najčastejšie sa skloňujúce meno slovenského športovca je Vladimír Weiss. Na rozdiel od Petra Sagana či Mateja Tótha však nie je spomínané vďaka úspechom. Syn bývalého reprezentačného trénera na seba už po niekoľkýkrát upozornil spôsobom, ktorý potvrdzuje, že čo sa týka kontroverzií, je medzi slovenskými športovcami lídrom. O tom, čo sa stalo, už [...]

Najlepšie a najhoršie možnosti pre Slovensko v kvalifikácii ME 2020

21.11.2018

Ako všetci vieme, slovenská futbalová reprezentácia v pondelok podľahla Česku a tým pádom v Lige národov zostúpila o divíziu nižšie. Pre zverencov Pavla Hapala to navyše znamená aj to, že do kvalifikácie o ME 2020 budú nasadzovaní až z tretieho koša. S istotou tak budú čeliť dvom papierovo silnejším súperom. V tomto článku si pozrieme, aké zloženie skupiny [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 103659x
Priemerná čítanosť článkov: 2073x

Autor blogu

Kategórie