Založ si blog

Výborná správa nielen pre náš talent, ale aj pre celú našu cyklistiku

Úradujúci cyklistický európsky šampión v kategórii do 23 rokov  Erik Baška bude od nasledujúcej sezóny pôsobiť vo World Tour tíme . Odchovanec dohňanskej cyklistiky totiž prestúpil z českého AWT-GreenWay do Tinkoff-Saxo,   v ktorom tak rozšíril  slovenskú enklávu vytvorenú bratmi Saganovcami a Michaelom Kolárom.

 

Určite nejde o prestup z kategórie tých malých , nepodstatných , práve naopak, pre celú našu cyklistiku ide o veľký moment .  O tomto 21- ročnom jazdcovi  sa totiž právom hovorí ako o najväčšom cyklistickom  talente ,odkedy bol v takomto veku famózny Peter Sagan.

Iba pre informáciu , ten sa do kolotoča pretekov WT dostal v 20 rokoch , pričom už o rok neskôr ( v roku 2011) sa ako jazdec skôr orientovaný na špurty stal celkovým víťazom etapových pretekov Okolo Poľska .  O tom , čo nasledovalo  potom , ani nie je potrebné písať.

 

Každý pretekár je síce  iný , no Baškovo úspešné počínanie v tomto veku  je veľkým pozitívom do budúcna, zároveň znamenajúcim , že prechod z kadetov zvládol na výbornú.  Za tieto výsledky dostal zaslúženú odmenu , a to šancu na ďalší prechod .   Na prechod do kategórie , v ktorej sa odohrávajú tie najpodstatnejšie cyklistické bitky .  K ním je však ešte dlhá cesta, ktorú ale Baška určite pozná. Cesta bojovnosti ,driny , snahy a v neposlednom rade kvalitných výkonov.  Už teraz sa špekuluje , že hlavnou Baškovou úlohou by mala byť pomoc Saganovi v záverečných dojazdoch , to však neznamená , že nedostane priestor ukázať svoje  kvality.   A ten je potrebné využiť,  obzvlášť v tíme ako je Tinkoff,  kde sa nespokojnosť majiteľa prejavuje takmer okamžite a výrazne.

Saxo totiž nie je tímom ,  v ktorým by bolo množstvo rýchlych jazdcov.  Okrem Sagana sa totiž do boja na páske núka už iba alternatíva nie práve najmladšieho Bennatiho a Baškovho krajana Kolára. Aj to je prísľubom na to, že v prípade rovinatých profilov hlavne na menších pretekoch je spomínaný priestor  vysoko pravdepodobnou možnosťou.

 

V globále je potrebné skonštatovať, že prišla šanca ,ktorá ukazuje , aký je šport spravodlivý.   Ktorá ukazuje , že tvrdá práca a potrebné výsledky majú svoj ohlas.  Erik Baška ich mal  a tak dostal príležitosť na dlhú cestu. A je na ňom ako ju využije .  Držme mu palce,  potenciál na úspechy a triumfy je totiž obrovský.   

 

Doma kritizovaní, v Európe úspešní

16.12.2018

Spartak Trnava má za sebou úspešné účinkovanie v pohárovej Európe. Slovenský majster sa dostal až do skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorej nebol iba do počtu. Na svoje konto si pripísal 7 bodov, v ére samostatnosti sa žiadnemu nášmu klubu nepodarilo získať viac. Momentálna situácia v Trnave je všetkým dobre známa. V klube po 25 rokoch skončil majiteľ [...]

Nepoučiteľný talent, ktorého je veľká škoda

23.11.2018

Aktuálne najčastejšie sa skloňujúce meno slovenského športovca je Vladimír Weiss. Na rozdiel od Petra Sagana či Mateja Tótha však nie je spomínané vďaka úspechom. Syn bývalého reprezentačného trénera na seba už po niekoľkýkrát upozornil spôsobom, ktorý potvrdzuje, že čo sa týka kontroverzií, je medzi slovenskými športovcami lídrom. O tom, čo sa stalo, už [...]

Najlepšie a najhoršie možnosti pre Slovensko v kvalifikácii ME 2020

21.11.2018

Ako všetci vieme, slovenská futbalová reprezentácia v pondelok podľahla Česku a tým pádom v Lige národov zostúpila o divíziu nižšie. Pre zverencov Pavla Hapala to navyše znamená aj to, že do kvalifikácie o ME 2020 budú nasadzovaní až z tretieho koša. S istotou tak budú čeliť dvom papierovo silnejším súperom. V tomto článku si pozrieme, aké zloženie skupiny [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 103658x
Priemerná čítanosť článkov: 2073x

Autor blogu

Kategórie